Nijmeegse Open Tuinendag

De Nijmeegse Open Tuinendag wortelt steeds verder in Nijmegen! Voor deze zomer gaat de teller alweer richting 33 deelnemende tuinliefhebbers. Maak je eigen groene tour langs tuinen in de hele stad tijdens de 24e Nijmeegse Open Tuinendag op 8 juni!

Het idee: tientallen Nijmegenaren stellen op deze dag hun tuin open voor jou. Omdat ze hun plezier willen delen of een onbekend hoekje in Nijmegen willen laten zien. In het afgelopen jaar hebben we steeds meer de energie opgezocht van woongroepen en buurtbewoners. Hun gezamenlijke tuinen zie je dan ook steeds meer terug tussen onze deelnemers. Vaak ook met een moestuin. Mooie nieuwe voorbeelden zijn dit jaar Hof van Heden aan de Hatertseweg en natuurtuin Goffert in het bekende park. 

In elke tuin vind je andere accenten, die we met labels op deze site aangeven. Siertuinen en tuinen met kunst bijvoorbeeld. Sommige tuineigenaren exposeren op 8 juni kunstwerken en bij anderen luisteren de dag op met muziek, uitwisselen van stekjes of een drankje. Gezellig en informeel!

Afgelopen jaar werden de 29 tuinen door gemiddeld 100 mensen bezocht. Fijn dat bijna iedereen op de fiets kwam en de tuinen goed vindbaar waren met de QR code of flyer. En via deze totaal vernieuwde site kun je ook heel makkelijk je route plannen!

In 2023 werden onze kosten gedekt door de sponsoren onderaan deze pagina. Heb je interesse om ons ook te steunen? Kijk dan op de pagina Sponsor worden of mail of bel ons om de mogelijkheden te bespreken. 

Op de hoogte blijven? Hou onze website, Facebook en Instagram in de gaten. 

Hartelijke groet,
Alfred van Mameren en Paul Giesen

Doe jij ook mee?

Wil jij met je eigen tuin meedoen? Voor 2024 is de aanmelding helaas gesloten. Stuur ons vast een bericht voor de editie van 2025!

Meedoen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

 

 

Deelnemende tuinen  

 

 

 

{"tabBasic":{"type":"items","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"65","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-doc-text","topn":"40","orderBy":"contentPage_title ASC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"256132"},"layout":{"template":"carousel","showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":false,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showUserMemo":false,"showDate":false,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":true,"carouselAutoPlay":true,"carouselDelay":"6000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

 

 

35
deelnemende tuinen

2500
bezoekers

50-200
bezoekers per tuin

24e
editie

 
Cookie-instellingen